Kopje koffie? - Maaike Bikker
901
post-template-default,single,single-post,postid-901,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Kopje koffie?

Kopje koffie?

Koffie zwart of met warme melk. Zo drink ik mijn koffie het liefst. Vooral met goed gezelschap. Wanneer heb jij voor het laatst met een collega ondernemer een kop koffie gedronken? Gun jij jezelf die tijd of alleen als het functioneel is en je de ander eigenlijk nodig hebt. Ik daag je uit om de komende week een afspraak te plannen met een collega ondernemer. Om samen een kop koffie te drinken. Om gewoon eens te luisteren waar de ander mee bezig is en andersom. Om te netwerken, van elkaar te leren en ervaringen met elkaar te delen.

Alleen kom je ver maar samen kom je veel verder. Je zult ontdekken dat je overeenkomsten hebt en tegen dezelfde dingen aanloopt. Dat je elkaar ook van tips kunt voorzien omdat je allebei al bepaalde situaties bij de hand hebt gehad. Daar ligt ook de kracht van continuïteit. Met elkaar delen en van elkaar leren.

Toen je net als ondernemer startte zocht je waarschijnlijk veel informatie op het internet op of ging je in je eigen netwerk in gesprek met andere ondernemers. Om van hen te leren. Hun kennis op te zuigen. Nu je al een poosje onderweg bent, is dat mogelijk veel minder. Je kunt natuurlijk naar beurzen gaan, events en seminars bezoeken. Daar is helemaal niets mis mee en ook super waardevol. Maar als je gewoon even een uurtje vrij maakt in je agenda voor een kop koffie, kom je misschien wel een spaan dieper en bespreek je andere dingen dan op events en seminars.

Dus kijk in je omgeving, op Facebook of Linkedin en benader die ondernemer waarvan jij denkt: “Met jou zou ik wel eens een kop koffie willen drinken”. Een mailtje is zo gestuurd, een telefoontje zo gepleegd en voor je weet zit je samen rond de tafel.

Ik heb al iemand in gedachten en jij?

Geen reactie's

Geef een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Voor updates, tips en inspiratie