Kiezen geeft kiespijn - Maaike Bikker
896
post-template-default,single,single-post,postid-896,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Kiezen geeft kiespijn

Kiezen geeft kiespijn

Kiezen geeft kiespijn. Een uitspraak van Jos Burgers die mij is bijgebleven toen ik één van zijn lezingen op YouTube aan het kijken was. Nog nooit van hem gehoord? Absoluut een aanrader om hem even op te zoeken en het te bekijken. Keuzes maken. De één is er super goed in en doet het zonder blikken of blozen en de ander heeft er meer tijd voor nodig. Maakt misschien wel een lijstje met de voor en tegens. Nog iemand anders maakt geen keuzes totdat het ergens pijn begint te doen.

Wanneer je kiespijn hebt, dan bel je de tandarts en dan laat je er wat aan doen. Je wilt van de pijn af. Het liefst ook zo snel mogelijk omdat het je belemmerd. Je krijgt hoofdpijn, wordt chagrijnig en je concentratie wordt er niet beter op. Je wordt afgeleid door de pijn.

Wanneer je keuzes maakt in je onderneming zal dat even pijn geven. Kiespijn maar als je het doet dan zal je merken dat het makkelijker gaat. Je er geen last meer van hebt en je meer tijd krijgt om te doen waar je goed in bent. Om ergens de expert in te kunnen zijn, moet je keuzes maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je administratie uitbesteden. Iemand te zoeken die je nieuwsbrieven vormgeeft. Vertrouwen hebben in de persoon die het werk voor jou doet. Dat hij of zij daar de expert in is. Niet altijd makkelijk. Helemaal niet als je vertrouwen een keer beschadigd is toen je al wel eens de keuze gemaakt had.

Een slechte ervaring bij de tandarts omdat het pijnlijker was dan ze hadden gezegd kan er voor zorgen dat je de volgende keer met klotsende oksels in de stoel ligt. Het je moeite kost om je eraan over te geven. Vertrouwen te hebben. Toch wil je van die kiespijn af.

Keuzes maken voor je bedrijf. Je kunt het jezelf makkelijker maken door niet gelijk met de eerste de beste persoon die zich aanbiedt of die jij vindt in zee te gaan. Maak je de keuze om je administratie uit te besteden. Vraag dan eerst bij drie verschillende personen of partijen offertes aan. Maak een (telefonische/Skype) afspraak. Stel al je vragen, niets is te gek. Wees daarin niet te bescheiden. Daarna kun jij een afweging maken, wie het beste bij je past. Wie jij je vertrouwen geeft. Je bent niet met elkaar getrouwd dus gun jezelf de ruimte om na een periode de samenwerking te evalueren. Zie het als een noodvulling voordat de definitieve vulling erin komt.

Je zult ontdekken dat wanneer jij een keuze hebt gemaakt dat je geen kiespijn meer hebt. Je krijgt meer tijd en ruimte om expert in jou vakgebied te zijn en jij kunt jouw klanten optimaal bedienen. Jij gaat terug naar jouw expertise.

Geen reactie's

Geef een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Voor updates, tips en inspiratie