Persoonlijke ontwikkeling is bij ondernemen essentieel.
1240
post-template-default,single,single-post,postid-1240,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Groeien!

Groeien!

Vandaag had ik een intensieve en inspirerende trainingsdag. Een dag waarin ik heb gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde waarvolle lessen over mijzelf. Dat ik goed voor mijzelf mag blijven zorgen. Dat ik nog allerlei kwaliteiten heb waar ik nu niets mee doe.

In het ondernemerschap is persoonlijke ontwikkeling essentieel. Om continuïteit te genereren in je onderneming is het belangrijk om aan jezelf te blijven werken. Jezelf goed te leren kennen. Weten waar jij ijzersterk in bent en waar je uitdagingen en belemmeringen liggen. Als je dat weet heb je, je eigen goud in handen. Dat kun jij inzetten, gebruiken en door ontwikkelen. Eén van de belangrijke sleutels die bijdrage aan de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Persoonlijke ontwikkeling kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het lezen van boeken, investeren in een coach, een test afnemen als DISC of Management Drives of het volgen van seminars. Het is belangrijk om uit te zoeken welke methode het best bij jou past. De één maakt graag een test en gaat aan de hand van de resultaten in gesprek. Een ander leest graag boeken of doet een studie om zijn kennis te ontwikkelen dat weer bijdraagt aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Bij persoonlijke ontwikkeling gaat het om bewustwording. Vanuit daaruit ga je een beweging maken zodat het iets van jou wordt. Jij moet er mee aan de slag. Een coach, een docent of literatuur geeft handvatten maar het is aan jou om het eigen te maken. Dat is niet altijd even simpel. Je plukt er misschien niet altijd gelijk de vruchten van.

Zie het als een zaadje dat je in de grond stopt. Je geeft het aandacht, zorg en water. Het gaat op een gegeven moment ontkiemen. Het is dan alleen nog niet direct zichtbaar. Zolang jij het blijft verzorgen, het aandacht geeft groeit het uit tot een plantje. Verschijnt het boven de grond en wordt het ook voor anderen zichtbaar.

Alles wat jij aandacht geeft groeit. Ook als het om je persoonlijke ontwikkeling gaat! Op welke manier investeer jij in je persoonlijke ontwikkeling? Ik ben heel benieuwd! Wil jij het met mij delen? Leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Voor updates, tips en inspiratie