Werk jij aan de continuïteit van je bedrijf? Sta jij waar jij wilt staan?
1311
post-template-default,single,single-post,postid-1311,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Waarom doe ik wat ik doe

Waarom doe ik wat ik doe

Mijn indruk is dat ondernemers veel ballen in de lucht houden. Zowel zakelijk als privé. Ondanks dat ik daar veel respect voor heb gun ik ondernemers, jou ook, de rust, kaders en zekerheden die na start-up jaren mogen volgen. Je hebt in de afgelopen jaren je expertise bewezen en een klantenkring opgebouwd.

Ik kom kijken bij de vraag, sta jij op de plek waar jij wilt staan in je bedrijf? Daarmee bedoel ik, lukt het je om te werken aan de continuïteit van je bedrijf? Is het spannend om bepaalde dingen los te laten en keuzes te maken? Misschien confronterende vragen.

In de afgelopen jaren heb ik voor diverse organisaties gewerkt waarbij continuïteit aan de orde van de dag was. Grote projecten waren tijdens de start-up een enorm succes maar toen de klanten vragen gingen stellen richting de toekomst werd soms pijnlijk duidelijk dat er over de volgende fase, de continuïteitsfase nog onvoldoende was nagedacht. Deze grote projecten waren eigenlijk ondernemingen die per saldo aan één persoon hingen.

De projecten fungeerde als eenpitters. Er werd onvoldoende gebruik gemaakt van het team dat ze om zich heen gebouwd hadden. Er werden geen nieuwe teamleden aangenomen of er werd geen afscheid genomen. Mensen hun dure uren werden betaald maar er werd onvoldoende of geen gebruik van gemaakt. Aan beide kanten ontstond frustratie. Er werd onvoldoende nagedacht over de vraag: “Hoe kunnen we maximaal gebruik maken van elkaars expertise om te zorgen dat het project, de onderneming geen eendagsvlieg is maar van blijvende waarde blijft?” Na de start-up fase werken aan de continuïteit. Ik weet niet of jij een team om je heen hebt en of je in het bovenstaande iets van herkenning voelt. Of er een haakje zit.

Mijn expertise is om samen met jou te kijken naar je bedrijf. Te kijken waar jij binnen het ondernemen energie van krijgt en wat als een worsteling voelt. Zit jezelf nog dingen te doen waarvan je denkt waarom maar niet goed weet hoe het anders kan. Als je een team hebt, hoe ziet je team er dan uit en maak jij er maximaal gebruik van zodat jij kan doen waar jij de expert in bent? Ik zal naar je te luisteren en eerlijk terug te geven wat ik zie en hoor.

Ik zou het leuk vinden om met jou kennis te maken. Om te horen of ik iets voor jou kan betekenen. Stuur een e-mail naar welkom@maaikebikker.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Geen reactie's

Geef een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Voor updates, tips en inspiratie