Tijd! Een klok die tikt - Maaike Bikker
1257
post-template-default,single,single-post,postid-1257,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Tijd! Een klok die tikt

Tijd! Een klok die tikt

‘Waar haal ik de tijd vandaan’ is een zin die ik veel ondernemers regelmatig hoor uitspreken. Vaak wordt daar ook gelijk geld aangekoppeld. In deze blog sta ik bewust alleen stil bij tijd. Het is nu eenmaal een gegeven dat er 24 uur in een dag zitten. Daarvan slapen wij er gemiddeld 8 uur. We houden nog 16 uur over voor wat de dag ons brengt. Voor ons werk en privéleven.

Als jij heel eerlijk naar je agenda kijkt, hoeveel uur besteedt jij per dag aan je onderneming? Als je eens een gemiddelde week uit zou tekenen op papier hoe ziet dat er dan uit? Pak maar eens een groot wit vel en een stapel stiften en maak het maar eens inzichtelijk. Hoeveel tijd besteed je per dag aan je ochtendritueel, eten, het versturen van producten, het voeren van gesprekken, social media etcetera. Vul alles maar eens in. Beperk je daarbij tot minimale tijdsvakken van een half uur.

Wat zie je dan? Heb jij tijd gereserveerd voor ontspanning? Heb jij binnen je onderneming de tijd zo ingedeeld dat voor jou helder is wanneer je aan je bedrijf werkt en in je bedrijf? Op welke dagen jij omzet genereert?

Door het heel specifiek te maken zie jij waar jouw kostbare tijd aan opgaat. Misschien heb jij de goede verdeling gevonden of kom je tot het inzicht dat al je tijd opgaat aan klanten en jouw administratie versloft. Dat je dit gewoon op zaterdagochtend zit te doen terwijl je eigenlijk bij je zoon langs het voetbalveld had willen staan of misschien zelf wel had willen voetballen.

Als jij naar het overzicht kijkt, streep dan ook eens aan waar je energie van krijgt en wat je heel veel energie kost. Met dat inzicht kun jij weer keuzes maken. De keuze om je administratie uit handen te geven zodat je wel kunt sporten. Je agendabeheer uit te besteden omdat jij tot de ontdekking kwam dat het inplannen van afspraken je dagelijks een uur kost. Terwijl jij dat uur ook kunt gebruiken om te lunchen met je gezin of nog een klant te spreken.

Tijd! Een klok die tikt. Het is aan jou om te bepalen hoe jij jouw tijd besteed. Te bepalen waar jij je energie aangeeft zodat je de volgende dag met net zoveel passie aan de dag kunt beginnen. Gun jezelf de tijd om het in beeld te brengen. Inzicht te krijgen of je agenda echt zo optimaal georganiseerd is als je denkt.

Kun je daar hulp bij gebruiken? Zoek je iemand die met je meekijkt en je kritisch bevraagt? Ik help je graag want door de juiste indeling van je agenda, krijg jij ruimte om je onderneming door te ontwikkelen en te werken aan continuïteit.

Geen reactie's

Geef een reactie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Voor updates, tips en inspiratie