Over Maaike

Welkom op mijn blog! Waar ik schrijf over persoonlijke ontwikkeling, christen en single zijn, mijn leven als tante en al het andere moois wat op mijn pad komt.

Ik ben een trotse tante, hou van koffie, een goed boek en hardlopen. Je kunt mij kennen als auteur van het cadeauboek Toptante. Daarnaast schreef ik tot september 2023 ook voor Lume. Ik wens je veel leesplezier toe. Dank je wel dat je er bent!

Warme groet!
Maaike

 

Ontstaansgeschiedenis

In 2014 startte ik mijn eigen blog genaamd Bikker Blessings. Het was een website waarin ik mij focuste op de positieve momenten in mijn leven en waar ik mijn blessings met liefde deelde. Door mijn werkzaamheden, veranderden mijn prioriteiten en zette ik mijn blog op een lager pitje. Mijn liefde voor schrijven verdween gelukkig niet; in 2017 verscheen mijn eerste boek Toptante. Met dit boek had ik een missie. Ik wilde graag dat er naast wat er allemaal voor moeders, oma’s en zussen in de schappen ligt, ook tantes werden gezien zodat je hen in het zonnetje kunt zetten. Mijn liefde voor het creëren van kansen om verbondenheid onder elkaar te versterken, werd na de lancering van mijn boek verder aangewakkerd.

Begin 2018 werd ik door gezondheidsproblemen met beide benen op de grond gezet. Het voelde als stilstaan, terwijl ik achteraf gezien grote sprongen mocht maken. Vanaf de zijlijn keek ik in die periode naar mijn eigen leven en de wereld om mij heen. Ik vond het fascinerend hoe wij met elkaar een maatschappij hebben gecreëerd waarin we ons focussen op het individu. Je moet er zélf iets van maken, want alles kan en de wereld ligt aan je voeten. Ondertussen geeft het idee dat echt alles kan vooral keuzestress en moet je eigenlijk doen wat de rest ook doet, want afwijken van de norm vraagt om verantwoording afleggen bij elke stap uit de (ambitieuze) richting. We willen meer, mooier en beter, maar bewandelen het pad alleen terwijl we samen veel verder kunnen komen. Ik ging nadenken over mijn eigen toekomst. Doe ik echt wat ik wil en waar ik energie van krijg of doe ik wat anderen van mij verwachten?

Onopvallend was de druk van buitenaf mijn leven binnengedrongen en had het mijn gedrag en denkpatroon veranderd. Hier bewust van worden, zorgde ervoor dat ik wakker werd geschud. Ik wil niet langer langs elkaar heen leven, maar leven vanuit pure verbondenheid. Ik wil vanuit mijn hart andere harten raken. Elkaar versterken en ondersteunen, zodat we samen van de wereld een mooiere plek kunnen maken. Niet meer alleen met verstand beredeneren en handelen, maar echt connecten en de verbinding met elkaar aangaan. Samen ontdekken wat onze drijfveren zijn, wat wij belangrijk en mooi vinden en waarom we elke dag opnieuw willen opstaan. Wat vinden we écht de moeite waard om voor te leven? En welk plan gunnen we onszelf en elkaar zonder te oordelen en te beoordelen? Elkaar zien, waarderen en verrijken. Vanuit die intentie is mijn blog ontstaan.

Verbindingen leggen vanuit mijn werk deed ik al, maar ik vroeg mij af hoe ik voor meer impact kon zorgen. Via mijn blog kan ik met trots delen dat ik met veel plezier, bevlogenheid en passie mooie verhalen deel, vertel hoe we met kleine en toegankelijke daden beter voor elkaar kunnen zorgen en hoe we samen de onderlinge verbondenheid kunnen stimuleren. Mijn blog is een plek waar ik een tegengeluid laat horen in een maatschappij die zich richt op het individu, en de gedachte dat alles maakbaar is in het leven.

Ervaren dat samen leven de basis is voor een mooiere samenleving. Bewust kiezen voor elkaar voeden in plaats van vullen. Zo geven wij met elkaar liefde door. Een hart vol liefde om uit te delen, vanuit dat gevoel is mijn blog ontstaan.