Inspiratie

Dankbaarheid in het kwadraat

Vandaag moest ik denken aan mijn oma. Ze overleed een aantal jaren geleden en mijn oma had het in haar leven vaak over optellen. Niet kijken naar wat je niet (meer) hebt maar optellen wat je wel hebt. Tel je zegeningen, vergeet ze niet op te tellen zei mijn oma dan met een intense blik in haar ogen.

Het woord optellen popt de laatste tijd met grote regelmaat weer op in mijn hoofd. Als je leven tegenzit, de zaken niet gaan zoals je graag zou willen, niet de rust vindt waar je zo naar verlangt, ongemerkt op van alles en nog wat zit te mopperen. Of als het leven je juist volop tegemoet lacht, het heerlijk kabbelt en je ineens realiseert hoe fijn je leven loopt.

Schrijf het op

Hoe je leven nu ook loopt. Het voor de wind gaat of nu even net iets minder. Ik wil je uitdagen om vandaag een moment te kiezen waarbij je even rustig kunt gaan zitten. Kijk eens met een open blik heel bewust om je heen, in je leven en zie wat je al ontvangen hebt. Pak pen en papier en schrijf het voor je zelf op. Je zult ontdekken dat je altijd iets kunt opschrijven. Pas deed ik het zelf en mijn lijst werd langer en langer. Kleine dingen als koffie drinken in de zon of grotere dingen als een weekje op vakantie naar het buitenland. Het was dankbaarheid in het kwadraat. 

Optellen

Juist als ik opgeslokt word door van alles en nog wat kan ik de dingen, de momenten waar ik dankbaar voor ben vergeten en verdwijnen ze naar de achtergrond. Optellen een simpel woord maar van grote waarde. Het zet je even stil om dankbaar te zijn. Nu zit ik met mijn laptop op schoot heerlijk op de bank. De koffie is ondertussen klaar en er komt een glimlach op mijn gezicht. De koffie smaakt spontaan nog lekkerder en ik denk met liefde aan mijn oma en jij? Wat doe jij? Ik hoop dat jij de rust vindt om ook op te tellen waar jij dankbaar voor bent en dit mooie lijstje op papier kunt zetten.

One Comment

Laat een reactie achter