Inspiratie

Is een bosje tulpen de oplossing?

De afgelopen week heb ik een aantal keren de neiging gehad om iets kapot te gooien of om ergens keihard tegen aan te slaan. Ik heb het niet gedaan maar het feit dat ik het wilde doen was een teken van frustratie en onmacht. Resultaat was wel dat ik in plaats van dingen kapot gooiden mijn frustratie weg at. Niet goed voor het spek op m’n heupen en het gaf uiteindelijk een leeg gevoel.

Beetje lief zijn

Nu kan ik van alles schrijven dat het niet verstandig is om je frustraties weg te eten of dingen kapot te gooien. Dat je over je gevoelens moet praten. Je iemand moet opzoeken waar je hart kunt luchten maar soms lukt dat gewoonweg niet omdat je het zelf niet goed weet. Onmacht en gefrustreerd om en op jezelf. Van de week zei ik tegen een vriendin: ‘Het is gewoon veel en ik moet eerst mijn hoofd opruimen, om ruimte te creëren”. Ruimte komt er dan ook in mijn gevoel. Lief zijn in plaats van gefrustreerd zijn op jezelf is ook helpend. Daarom schitterend al een paar dagen een bos tulpen op mijn tafel. Als cadeautje aan mijzelf. Ik hou van bloemen en het brengt ook stukje liefde in huis.

Wijze woorden, ik heb ze niet

Soms kan frustratie of onmacht je naar de keel grijpen. Bij onmacht speelt altijd iets mee van het niet weten. Niet weten wat je moet doen, niet weten wat er precies gezegd is etc. Wijze woorden, ik heb ze niet. Wat ik wel weet is dat soms tijd zijn werk moet doen om het los te laten of wanneer de situatie het toelaat je frustratie en onmacht moet aankijken en een oplossing moet zoeken. Alleen soms kan het gewoonweg niet of is er geen oplossing voor handen. Ik ga het daarom hier niet mooier maken of je allerlei dooddoeners geven. Ik ga ook niet de hulpverlener uithangen want dat ben ik niet.

Het enige wat ik kan doen, is dichtbij mijzelf blijven. Goed voor mijzelf zorgen en in plaats van mijn frustratie weg eten iets vaker een bosje tulpen te kopen. Als er ruimte komt mijn gedachten, mijn hart te delen maar ook respect hebben voor mijzelf. Dat het niet begrijpen ook oké is. Dat ik niet altijd antwoord krijg. Dat soms meer tijd nodig is. Misschien zijn dat dan toch wijze woorden. Het is oké wat je voelt. Als je, door welke situatie dan ook, onmacht en frustratie ervaart en er niet direct een oplossing is. Wees dan vooral een beetje lief voor jezelf! Als jij dat doet, dan doe ik dat ook.

4 Comments

Laat een reactie achter