Inspiratie

2023! Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden

De maand januari is bijna een week onderweg. In de meeste huizen is de kerstversiering opgeruimd en veel winkels hebben planten, het nieuwe verse groen in de aanbieding. De behoefte om fris aan het nieuwe jaar te beginnen is bij veel mensen aanwezig. 2023! Ik hoop dat je terugkijkt op fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Wat dit jaar ons gaat brengen is nog een verrassing. Natuurlijk kan je wel mooie plannen maken. Zo heb ik van de week op een regenachtige dag een vakantie naar de zon geboekt. Hoe heerlijk is het om naar leuke dingen uit te kijken. Misschien zelfs wel af te tellen. Welke leuke activiteiten en momenten heb jij dit jaar in het vooruitzicht?

Hoe vol is jouw agenda?

Ongemerkt is mijn agenda in de komende weken al aardig vol gelopen. Over het algemeen met leuke dingen maar ook met verplichtingen. Verplichtingen, ze horen erbij en soms moet je gewoon naar een afspraak toe omdat het voor de langere termijn verstandig is. Bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts. Toch kan je agenda vollopen met afspraken waarvan je achteraf denkt dat was een beetje teveel in één week. Misschien heb je wel voor dit jaar een nieuwe agenda gekocht. Nu is deze, als het goed is, praktisch leeg. Jij mag jouw persoonlijke agenda het komende jaar gaan vullen. Het is helemaal aan jou hoe je dat doet. Als je de afgelopen periode dacht oei ik was wel heel veel van huis of mijn prioriteiten moeten anders dan is dit het moment om keuzes te maken. Dit kan door vrije tijd ook echt te plannen. Door in je je agenda dagen of dagdelen af te blokken. Tijd om bewust thuis te zijn bij je gezin, een weekend weg te plannen met vrienden of gewoon met een kop thee en een boek op de bank te kruipen. Tijd te nemen om jezelf op te laden en even bewust stil te staan.

Morgen is de eerste blanco pagina van een 365 pagina’s tellend boek.

De bovenstaande quote wordt vaak aan het begin van een nieuw jaar op social media gedeeld. Een nieuw jaar geeft 365 blanco pagina’s. Het is aan jou welk verhaal je op op elk van deze de pagina’s gaat schrijven en dat is met je agenda ook zo. Het is aan jou hoe jij je tijd indeelt en aan wie je het spendeert en wat jij belangrijk vindt.

Met het schrijven van deze blog voel ik ook een beetje een aarzeling. Ik wil namelijk niet zeggen dat je ‘ik gericht’ moet overkomen. Dat alles om jezelf moet draaien. Ik denk dat je met het inzetten van jou tijd, het vullen van jouw agenda ook een verschil kunt maken. Een verschil in het leven van een ander. Zonder dat het direct als een verplichting voelt. Bardienst op je sportvereniging, sporten met een maatje die even jouw steun in de rug nodig heeft, kopjes koffie schenken in een verzorgingstehuis etc.. Ik wil je uitdagen om wanneer je tijd blokt in je agenda, naast tijd voor jezelf, ook tijd vrijmaakt voor de mensen die je lief zijn en op je pad komen. Op welke plek dan ook. Dat wij met elkaar de waarde zoeken in het echt zien van elkaar. Doe je mee? Ik wens je een heel mooi 2023 toe!

Laat een reactie achter