Inspiratie

Mag het licht aanblijven?

Vol trots zat ik afgelopen vrijdag op de bank te kijken naar de hanglamp boven mijn eettafel. Ik had hem zelf opgehangen en het was de eerste keer dat ik zoiets gedaan had. Met instructies van een vriend had ik hem aangesloten en dan is het toch leuk als je de schakelaar omzet het licht aangaat.

Stralend licht

Wat dat betreft zijn wij allemaal lampen die gaan stralen als wij onze kwaliteiten en talenten benutten. Als wij onze innerlijke schakelaar omzetten. Als wij plezier maken, zorgen voor onszelf en de ander. Wij stralen maximaal als wij volledig ons zelf kunnen zijn. De uitdaging is om dit elkaar te gunnen en te respecteren. Te respecteren dat iemand talenten heeft die jij niet hebt, misschien dingen anders doet dan jij zou doen en vul verder maar in.

Hoe vaak zien wij helaas niet dat iemands licht wordt uitgezet. Door haantjes gedrag, pestgedrag, geroddel, door mensen te kleineren, doordat iemand zich beter voor doet dan de ander, door mensen pijn te doen.

Gun het jezelf en de ander

Alleen het mooie is dat wij met elkaar daarin het verschil kunnen maken, een voorbeeld kunnen zijn. Door ons niet te laten verleiden tot geroddel, ons beter voor te doen dan de ander. Door de ander de ruimte gunnen zichzelf te zijn. Elkaar te respecteren in plaats van kleineren. Elkaars licht naast elkaar te laten stralen in plaats van elkaars licht uit te doen. Als wij elkaar daar in te versterken, bemoedigen kunnen we al de wereld een stukje mooier maken. Een voorbeeld zijn.

Het begint in het klein. Gewoon in onze directe omgeving. Op bijvoorbeeld de sportvereniging, werk, kerk en ook in je vriendenkring en gezin. Het zit in hoe wij met elkaar omgaan. Als wij met elkaar de intentie hebben om altijd het goede te zien, te blijven zoeken naar wat ons verbind en onszelf zijn dat blijft het licht, jouw en mijn licht stralen als nooit te voren. Voor mij een belangrijke reminder toen ik vol trots mijn lamp boven mijn eettafel zag branden en ik heel eerlijk tegen mijzelf moest zijn dat ik weer zat te mopperen op alles en iedereen want daarmee doe ik als eerste mijn eigen licht uit.

Herkenbaar?

One Comment

Laat een reactie achter